5 saker du måste veta för att lyckas med marknadsföring

Misstag i Marknadsföringen kan vara oerhört kostsamt. Från missade möjligheter på grund av att du inte når din publik, till en minskning av försäljningen som din konkurrent fångade i stället, en misslyckad taktik som påverkar hur du kommunicerar ditt värde till användare kan vara skadligt för varumärkets tillväxt. Oftare kommer du att höra om hur du utövar digital marknadsföring på rätt sätt – men det är viktigt att undersöka hur saker och ting görs felaktigt så att du kan lära dig av felen i dåligt genomförda marknadsföringsstrategier. 

För att generera de resultat du söker för din organisation är det viktigt att proaktivt övervaka prestanda mellan olika kanaler och plattformar så att du kan upptäcka förbättringsområden. 
Ta en titt på fem av de vanligaste marknadsförings misstagen nedan för att förstå vad du bör undvika eller vilka förändringar du bör göra idag för att förbättra effektiviteten i ditt varumärkes marknadsföring:

Ingenting är en större besvikelse än när en klient kommer till vår byrå och säger att de måste fokusera på en specifik marknadsföringskanal, men ändå har de ingen plan eller strategi för att säkerhetskopiera den. Hur börjar du marknadsföring utan att veta vad dina milstolpar och mål ska vara?

Om du inte identifierar vad du vill åstadkomma med en viss marknadsföringskampanj kan du inte mäta effektiviteten och hålla någon specifik taktik ansvarig för resultat. Kanske kanalen du fokuserar på har gett dig 20 extra leads på en månad. Hur kan du se om det är den bästa prestationen? Utan en strategi som identifierar tidigare resultat och beskriver mål, finns det inget sätt att exakt utveckla en plan som låter dig nå de mål du har fastställt.

network marketing nortb

För att tjäna pengar måste du spendera pengar. Det finns något som kallas för en förlustledare, vilket är när du tappar pengar för att skaffa en första-gången kund, men med tiden kan den enskilda kunden så småningom ge dig en vinst. De flesta framgångsrika företag förstår detta, men många nya företag gör det inte. Att inte ta tag i detta koncept kan vara det stora fallet för många märken.

Det är viktigt att förstå att alla produkter och tjänster du säljer, för varje dollar du spenderar, kommer du inte att få en fullständig avkastning direkt. Marknadsinvesteringar tar tid. Faktum är att köpcykeln för varje företag varierar. För de flesta B2B:er kan köpcykeln vara allt från 6 månader till 2 år, och för en B2C kan produktcykeln variera från en enda dag till en 1-3 månaders period.

Förvänta dig inte att ha omedelbar lönsamhet. De flesta första gången besökare konverterar sig inte på en e-handelssajt. Upprepande besökare konverteras nästan alltid i en högre takt än första gången besökare. Så du vill använda en kombination av kanaler och taktik för att föra tillbaka användare till din webbplats.

E-postmarknadsföring används ofta för att få besökare tillbaka till din webbplats. När du fångar en användares e-post kan du skicka dem högkvalitativt innehåll med något slags incitament eller förmåner som konsumenterna kommer att hitta värdefulla och tilltalande. Målinriktning på användare som redan har besökt din webbplats genom ominriktning av annonser gör att ditt varumärke kan hålla sig uppmärksamt och uppmuntra potentiella kunder att klicka igenom till din webbplats. Att helt enkelt förlita sig på traditionella PPC-annonser kommer inte att få besökare att återvända en andra gång, men ihopkoppling av den taktiken med omriktad marknadsföring av annonser kan göra ett fantastiskt jobb för att samla upprepad webbplatstrafik.

Visa ditt värde till dina kunder genom din expertis. Användare vill investera sin tid och sina pengar på ditt varumärke eftersom du är kunnig i en specifik bransch. Om du inte ger dem innehållet för att visa upp det ser de inte ditt värde. För att skapa värdefullt innehåll fokuserar du på dina användares behov och vad de försöker lära sig. Inkludera livliga bilder som en infographic för att stärka dina meddelanden utan att överväldiga läsaren med för mycket text. Inkorporera kvantitativa data som relevant statistik för att underbygga alla uttalanden eller tankar du gör, eftersom faktabaserade resultat i allmänhet fungerar ganska bra. Allt du kan göra för att hjälpa ditt innehåll att få grepp med din publik utan att offra värde kommer att hjälpa ditt innehåll att tjäna ett riktigt syfte.

Content is King

Innehållet är kung – särskilt om det är unikt och av hög kvalitet. Sökmotorer gillar den här typen av innehåll, och det hjälper din rankning. Användare gillar den här typen av innehåll, och de kommer att dela det. Innehåll med låg kvalitet minskar din bild av varumärket och ger potentiella kunder ett dåligt intryck av ditt företag. På vår byrå delar vi all expertis genom vår hemsida och har fått ett betydande resultat på grund av detta. Detta har hjälpt oss att växa enormt som en organisation genom att presentera våra anställda som tankeledare, förbättra vår varumärkesigenkänning och öka antalet användare som besöker vår webbplats varje månad. I slutändan har dessa resultat också spelat en viktig roll för att förbättra prestandan för vår leads-produktion.

Alltför ofta kommer du att höra nystartade företag hävda att de har det bästa av den bästa produkten och att det är för alla. I allmänhet bör produkter eller tjänster inte utformas för alla – de ska uppfylla ett unikt behov för en mycket specifik publik. Bortsett från det, är chansen stor att om du inte är ett Fortune 500-företag, kommer du inte att ha ekonomin att marknadsföra till “alla” på rätt sätt.

Att inte förstå vem ens riktiga publik är, fungerar som en signal om att du inte vet det verkliga värdet på din produkt eller tjänst. Om du tror att alla kan använda vad ditt varumärke erbjuder, då har du förmodligen inte lagt manken till för att identifiera vem din målkonsument är, och du har antagligen inte heller en klar strategi. På så vis banar du väg för misslyckande.

Vet vem din marknad är – ju mer nisch, desto större är dina chanser för framgång. Det är bättre att rikta in sig på en mycket smal demografi av användare som du vet hur man når och vars beteende och intressen du förstår snarare än att ta hand om alla under solen.

Rätt marknadsföring för ditt varumärke
Marknadsförings misstag kan vara kostsamt på så många olika nivåer. Från ekonomiska förluster till missade möjligheter. Om du försöker få ditt varumärke att växa, har du verkligen inte råd att göra dessa vanliga misstag. Ta dig tid att verkligen förstå ditt företag, det unika behovet det uppfyller för kunder, och sedan som en utgångspunkt, utveckla rätt strategi som hjälper till att säkerställa din framgång.

Vill du veta mer? Lämna din kontaktuppgifter så skickar vi lite mer artiklar.